|
Поговорим о Польше Уютный форум о Польше и не только - www.forum.opolshe.ru
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Чт Ноя 24, 2011 1:32 pm Заголовок сообщения: NatalyaKsh |
|
|
Всім привіт! Прийміть в пісочницю)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Чт Ноя 24, 2011 1:42 pm Заголовок сообщения: |
|
|
Давно слідкую за вашим/нашим)) форумом. Бардзо мі ся подоба)) Дуже помічний в процесі чекання.., яке затягнулося вже на три місяці... Вже й не знаю, що чекаю чи кого. До сих пір чекала чоловіка коханого, який поїхав в Краків на розвідку. Багато тут пишуть про то: їхати-не їхати... Нас всього четверо - я і наші дві донечки))) тут, а ВІН - там. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Rain

|
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Чт Ноя 24, 2011 3:48 pm Заголовок сообщения: |
|
|
робочі руки всюди потрібні) А нам потрібне - правильне рішення. Ясно - за нас його ніхто не зробить.. Але, наприклад, діти. Старшій - 12. Взяти зараз і з корінням вирвати підлітка з його середовища (школа-клас-друзі-тренер з плавання-муз. школа (вокал - джаз) з класними!! викладачами - танцювальний колектив (8 років займається) і т. д.) То для неї добре буде чи зле? _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Rain

|
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Пт Ноя 25, 2011 1:52 pm Заголовок сообщения: |
|
|
Дякую, Rain, за підтримку)))
перспектива для дітей - то найвагоміший аргумент. Але коли дивитися так - взагальному, примруженим оком і з далека. Ну, наприклад, як думаєте, де краща шкільна освіта в Польщі чи в Україні/Росії? Зараз я нічого, крім власного носа не бачу: примарлива перспектива переїхати до Польщі мене страшить і провокує думати, що краще ніж в нас (у Львові) ніде дітей не вчать. Є свої мінуси, звичайно, наприклад батьки мусять фінансувати убоге матеріально-технічне забезпечення школи і т. д. Але в Польщі теж витрати на навчання будуть не маленькі, правда? Ну що там - підручники (чула самим треба купляти), екскурсії, напевно батьки фінансують ручки-зошити? Що ще? Ну не взятки вчителям, напевно, як думаєте?
ps
відповідайте, будь-ласка, російською/польською мовою, прикрасно розумію і можу читати. Але писати, висловлювати думку - трудновато)))) _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Пт Ноя 25, 2011 1:56 pm Заголовок сообщения: |
|
|
Rain писал(а): |
Якщо він там те треба їхати. |
а то - в точку... Чекаю понеділка, має приїхати мій коханий. Буде в нас в консульстві співбесіда наших для дітей  _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Rain

|
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Пн Ноя 28, 2011 2:20 pm Заголовок сообщения: |
|
|
Ура! Сьогодні успішно пройшли співбесіду в консульстві діти! Через місяць-два отримають КП)) На співбесіді всьо йшло через пень-колоду: документи губилися просто з рук, путалися, бракувало багатьох копій, а ще - ми наперед не підготували "вньоски", мусіли виходити, робити аплікації з фотографій))... Але діти себе гарно вели, особливо, коли мама дозволяла себе не дуже чемно поводити)) Стражі нас впускали в приміщення, бо на дворі в черзі було дуже вітряно, а ми з малюхами)) Кородше - пройшли досить швидко і весело)) При нас людей навертали, дехто проходив)) А сам прикол - Після того, як молодшенька розповіла віршик по-польськи, після усіх розмов, отриманих повідомлень про "одбьор КП" виходимо ми, прощаємся, а вона при дверях питається мене так голосно: "мама, а шо то таке - "довідзеня"? Я стерпла!))) _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Пн Ноя 28, 2011 2:34 pm Заголовок сообщения: |
|
|
то тішить, звичайно)) А може випускник польської школи вступити в німецький ВУЗ (знаючи німецьку)? _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Rain

|
|
Вернуться к началу |
|
 |
NatalyaKsh
|
Добавлено: Вт Ноя 29, 2011 9:35 am Заголовок сообщения: |
|
|
Rain писал(а): |
Німецькі інститути відкриті для всіх. Гроші плати і все... |
а державного (читай - безплатного) навчання в Німеччині нема? Чула, що, ніби є..
Плануємо з наступного року відправити дочку в школу вже в Кракові. Шукаємо хорошу. Мала зараз вчиться в хорошій Львівській гімназії з поглибленим вивченням англ. Чоловік розмовляв з директрисою шоли/гімназії №39 (в Кракрві). Там, правда німецька поглиблено. В малої німецька друга мова, незнаю чи потягне. Може хтось порадити в Кракові хорошу державну школу. В нас поки-що територіальної привязки нема, тому розглядаємо всі варіанти. Зараз у Львові доця мусить їздити до школи громадським транспортом хвилин 30. Це тяжко не так для неї, як морально страждаю я. Тому хотілося би такої проблеми в майбутньому уникнути. Житло будемо вже близ школи шукати. _________________ Знання - сила, незнання - щастя)) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы не можете скачивать файлы
|